2015. november 30. 08:32 - NiFi

Nézem a tv-t

Nézem a tv-t reggeli közben, de minek ...?

Kezdem a MTV-vel ahol egy "szerkesztőnő" beszélget egy államtitkárral a tegnapi EU döntéssel kapcsolatos tudnivalókról. A "szekesztőnő" felvetette, hogy milyen dolog az, hogy néhány ország elvonul külön, hogy a többiek kizárásával tárgyalásokat folytasson egymással a törökországi menekülttáborokban lévő emberek befogadásával kapcsolatban. Az az aprócska tény elkerülte a figyelmét, hogy azok az országok tartottak egyeztetést amelyek hajlandóak a menekültek befogadására. Az államtitkár azonban megnyugtatta, hogy csak arról van szó: azoknak az országoknak szüksége van olcsó munkaerőre és csakis azért akarnak szakképzett bevándorlókat befogadni Így esetükben már nem "kvótáról", hanem "kontingensről" beszélhetünk. Igaziból nem látom a különbséget a két fogalom között, de egy biztos: a kormány mostantól mindenhol a "kontingens" szót fogja használni - amely szó kapni fog a kormányzati kommunikációban egy negatív felhangot - a "kvóta" helyett. Abból voltam kénytelen erre következtetni, hogy miután államtitkár szájából ez a kifejezés elhangzott, "szerkesztőnő" egy perc alatt háromszor is használta.
Az államtitkár azt is fejtegette, hogy ez már nem humanitárius kérdés - olcsó  munkaerő -, hanem gazdasági. Azt nem fejtegette, hogy a mi kormányunk ezt menekültek nélkül oldotta meg a közmunka formájában, amivel nálunk a szociális ellátások nagy részét váltották ki és ez nálunk természetesen jótétemény.

No tovább, TV2 ...

Mokka benne - ha minden igaz - Demcsák Zsuzsa beszélgetett Kovács Lászlóval a hétvégi MSZP kongresszusról, de hát, hogy hogynem szóba jött az europát érintő bevándorlás, azzal kapcsolatosan is a terrorizmus, mire is Kovács kritikusan fogalmazva Orbánról elmondta, Orbán úgy nyilatkozott, hogy minden terrorista migráns. Demcsák azzonnal reagált -  vagy a rendező szolt rá a fülesben ? - , hogy a miniszterelnök ilyet nem mondott, csak azt, hogy lehetnek a migránsok között terroristák. Kovács visszaválaszolt, hogy ha nem is tudja szószerint idézni, de Orbán azt mondta: "minden terrorista bevándorló, csak nem tudni mikor jött Európába". Vártam, hogy műsorvezető asszony cáfolja Kovács állítását, de egy furcsa és hirtelen fordulattal visszatért az MSZP kongresszushoz, mint utolsó kérdés. Ám Kovács állítása így igazolást kapva lógva maradt .. .

ATV:

Gyermekéhezés a téma. Ami itt elgondolkodtatott az az, hogy fel sem merül - még itt sem - : a gazdaságot kellene fejleszteni ahhoz, hogy a szülők olyan bért kapjanak munkájukért amiből eltudnák tartani a családjukat, etetni a gyermekeiket. Megnyugvással , mosolyogva kérdés - feleletben egyeztek meg abban, hogy a kormány mindent megtesz azért, hogy minden gyermek ingyen kapjon enni. Sajnos az én olvasatomban ez annyit tesz: a kormány ad nekünk enni, ad fedelet és ennyi, de ezért hálát és munkát vár. Nos ezt hívják rabszolgtartásnak ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atomvillanasbalrol.blog.hu/api/trackback/id/tr568126498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása